Kurssit

Opetusvideot

Sport-ohjelma on saatavilla videoina liike kerrallaan helpottamaan ohjelman harjoittelua. Videoissa näytetään liikkeiden oikea ulkoasu, ja sama hidastettuna selitysten kanssa.

Videot on nauhoitettu Aerofly Pro Deluxe simulaattorilla Kimmo Kaukorannan [email: kimmo.kaukoranta #AT# nokia.com ] toimesta. Lisätietoa täältä.

HUOM! Videoilla on vielä VANHA sport ohjelma. Kaudelle 2008 tuli muutoksia joihinkin liikkeisiin eikä niitä ole vielä keritty päivittää. Se tehdään kuitenkin heti kun keritään. Osa liikkeistä on kuitenkin samoja kuin uudessakin ohjelmassa.

 1. Lähtö HUOM! Kaudella 2008 proseduurikäännös poistuu! (7.8MB)
 2. Silmukka (7.5MB)
 3. Puolikas käänteinen kuubalainen kahdeksikko (6.7MB)
 4. Vaakakierre HUOM! Tämä liike korvataan 2008 kahdella vaakakierteellä! (8.1MB)
 5. Pystykäännös (11MB)
 6. Humbty-Bumb (6.3MB)
 7. Immelmann (4.2MB)
 8. Suora lento (4.5MB)
 9. Split-S (4.8MB)
 10. Kaksi puolisilmukaa (6.2MB)
 11. Puolikas käänteinen kuubalainen kahdeksikko (6.8MB)
 12. Cobra HUOM! Tämä liike korvataan 2008 kolmiosilmukalla!(5.1MB)
 13. Immellmann (4.2MB)
 14. Sakkaus HUOM! Tämä liike korvataan 2008 kahdella syöksykierteellä! (7.6MB)
 15. Lasku (4.8MB)

Alkeiskurssit

Tässä artikkelisarjassa on tarkoitus selvittää RC-taitolennon perusasioita. Artikkelisarja pyrkii antamaan osissaan ohjeet yksittäisten F3A-nordic-kilpailuluokan ohjelman liikkeiden ja lopulta koko ohjelman harjoittelemiseksi. Artikkelisarja on tarkoitettu moottorikoneella lennätyksen alkeet hallitseville. Taitolentotaidot ovat muutenkin hyödyllisiä koneen hallintaa opetellessa. Järjestelmällinen lennätys ja harjoittelu tulisi myös kuulua jokaisen lennokkiharrastajan perusominaisuuksiin.

Osa 1

Sarjan ensimmäisessä osassa käydään läpi muutamia yleisiä periaatteita taitolennätyksestä sekä kaksi ensimmäistä taitolentoliikettä: suora vaakalento ja proseduurikäännös

Osa 2

Toisessa osassa tutustutaan muutamiin lennätysvirheisiin sekä niiden korjaamiseen. Uusina lennätysliikkeinä esitellään silmukka, hidas vaakakierre, immelman sekä selkälento ja split-S.

Osa 3

Kolmannessa osassa käsitellään edellisessä osassa opittujen liikkeiden tai niiden osien yhdistelmistä koottuja liikkeitä. Vaakakierre selkälennosta ja ulkopuolinen silmukka ovat osittain vanhan kertausta edellisessä osassa esitettyjen vaakakierteen ja silmukan malliin.

Toinen ryhmä tässä osassa esitettäviä liikkeitä ovat päätyliikkeet, joista esitetään puolikas kuubalainen kahdeksikko, käänteinen puolikas kuubalainen kahdeksikko, humbty bump ja pystykäännös. Nordic ohjelmaan kuuluvat lisäksi nelikulmainen ja kolmikulmainen silmukka sekä syöksykierre. Tämän osan lopuksi käydään vielä lyhyesti läpi koko Nordic-ohjelma.

Osa 4

Neljännessä osassa käydään läpi vuoden 2002 alusta voimaan tulevan uudistetun Nordic-ohjelman uudet liikkeet: kylkilento, pystykäännös päätyliikkeenä, cobra 1/2-kiertein ja top hat 1/4-kiertein

Artikkelit on kirjoittanut Raimo Ruokonen [email: Raimo.Ruokonen #AT# insta.fi ] ja ne on julkaistu alunperin virtuaalisessa Lennokki-lehdessä.