Sisätaitolennokkien MM-kisoista hopeaa sekä yksilö- että joukkuekilpailusta

Radio-ohjattavien sisätaitolennokkien toiset maailmanmestaruuskilpailut käytiin Pruszkowissa Puolassa, lähellä Varsovaa, 14.-21.3.2015. Kilpailupaikkana toimi BGZ Arena. Kilpailun ratkaisuhetket elettiin perjantaina 20.3 lennetyssä finaalissa. Yksilökilpailussa Janne Lappi Helsingistä saavutti hopeaa, Iiro Lehto Espoosta sijan 6 ja Kimmo Kaukoranta Lempäälästä sijan 19. Kaukoranta toimi myös Suomen joukkueenjohtajana. Yksilökilpailun ja toisen maailmanmestaruutensa vei Itävallan Gernot Bruckmann, Liettuan Donatas Pauzuolis:n ollessa kolmas. Joukkuekilpailussa Suomi saavutti myös hopeaa. Voitto meni Itävaltaan ja Ranska oli kolmas.

Sisätaitolennossa kilpailijat lentävät tunnetun, ennalta määrätyn liikesarjan tuomareiden edessä. Jokainen liike arvioidaan asteikolla 0-10 sen geometrisen tarkkuuden ja jouhevuuden perusteella. Lennokkeja ohjataan radio-ohjauksella ja tyypillinen nykyaikainen kilpailulennokki painaa noin 50-60 grammaa, vaikka pituutta koneella on yli metri. Lennokit ovat siis erittäin kevyitä kokoonsa nähden. Voimanlähteenä toimii pieni akku ja sähkömoottori.

Joukkueen menestyksen salaisuus lienee onnistuneessa tiimityössä. Koneet suunniteltiin ja rakennettiin alusta alkaen itse moottoreista lähtien. Koska kisahalli oli varsin suuri, myös lennokit tehtiin hiukan edellisvuotisia suuremmiksi. Yhteisiä harjoitustunteja kertyi myös satoja, useissa eri urheiluhalleissa eteläisessä Suomessa. Myös kilpailun aikana yhteistyö oli saumatonta. Kiitokset kuuluvat myös joukkueen huoltajalle Risto Lapille sekä joukkueen some-vastaavalle ja videovalmentajalle Risto Höltälle.

Tarkempaa kisaraportointia lennokit.net foorumilla:

http://lennokit.net/showthread.php?t=61304

Joukkueenjohtajan kisaraportti:

http://www.f3a.fi/wp-content/uploads/2015/03/Kisaraportti_F3P_MM_2015.pdf

 

 

 

0 Responses to “Sisätaitolennokkien MM-kisoista hopeaa sekä yksilö- että joukkuekilpailusta”


Kommentit ovat tällä hetkellä pois käytöstä.