Kilpailukutsu, F3P-AM Aeromusicals Suomen Cup 2006, Helsinki

expo2006.jpg

F3A Team Finland ry järjestää Freestyle sisätaitolentokilpailun Model Expo messujen yhteydessä Helsingin messukeskuksessa lauantaina 6. toukokuuta. Kilpailu koostuu kolmesta kierroksesta joissa kukin kilpailija esittää itse laatimansa kahden minuutin vapaaohjelman itse valitsemansa musiikin tahtiin. Yksittäisiä liikkeitä ei arvostella erikseen vaan tuomarit arvostelevat koko esityksen sen lennätystekniikan, taiteellisenvaikutelman ja yleisvaikutelman perusteella.

Koska kilpailu tapahtuu osana Model Expo tapahtumaa on tärkeää tarjota yleisölle kunnon Show. Osallistumalla olet mukana esittelemässä lennokkilajia koko kansalle. Osallistuaksesi sinun ei kuitenkaan tarvitse olla Suomen paras freestyle pilotti, riittää että kone pysyy hyvin hanskassa, ohjelmassa on vauhtia ja rokki soi!

Kilpailun pääsponsori RC Sabe on lupautunut lahjoittamaan tavarapalkintoja jotka tullaan jakamaan kaikille kilpailijoille ja toimitsijoille, kenenkään ei siis tarvitse lähteä paikalta tyhjin käsin!

HUOM! Tapahtuman yhteydessä kilpailukierrosten ja muiden näytösten lomassa osallistujilla on todennäköisesti myös useita mahdollisuuksia vapaaseen lennätykseen.

Tämän tapahtuman mahdollistavat:
F3A Team LogoModel Expo LogoSabe Logo
Yleistä:
Kilpailussa noudatetaan FAI provisional luokan F3P-AM Aeromusicals sääntöjä.

Säännöt tiivistettynä: Koneen pitää olla sähkökäyttöinen ja painaa max 500g. Kilpailijalla saa olla yksi avustaja joka esim kantaa koneen lähtöpaikalle ja lukee ohjelmaa. Kilpailu suoritus alkaa kun lennättäjä tai hänen avustajansa antaa toimitsijalle merkin käynnistää musiikin. Kone voi tällöin joko maassa (helpompi) tai ilmassa (vaikeampi sovittaa aloitus tarkasti musiikkiin). Arvosteltava osuus alkaa kun musiikki alkaa ja loppuu kun musiikki loppuu. Jos kone on musiikin loputtua vielä ilmassa, laskeudutaan viipymättä.

Tuomarit antavat suorituksesta pisteitä 0-10 yhdeksän eri kriteerin mukaan. Nämä on listattu arvostelulomakkeessa ja niiden tarkemmat perusteet löytyvät säännöistä. Kilpailussa lennetään kolme kierrosta joista kunkin kilpailijan kaksi parasta tulosta lasketaan mukaan lopputuloksiin.

Aikataulu:
Lauantaina 6.5.

  • 10:00-11:15 Ilmoittautuminen F3A Team Finland ry:n näyttelyosastolla
  • 11:30 Briefing kisapaikalla
  • 12:00 Ensimmäinen kierros
  • 14:00 Toinen kierros
  • 16:00 Kolmas kierros

Musiikki:
Musiikiksi voi valita mitä vaan Mozartista Metallicaan mutta valinnoissa kannattaa pyrkiä ennen kaikkea monipuolisuuteen. Yleisesti ottaen onkin parempi yhdistää pari-kolme eri tempoista kappaletta kuin lennättää koko 2 min yhden tahtiin.

Musiikin alkuun voi miksata jonkun aloitus piippauksen tms tyyliin bling-bling-bling jolloin saat paremmin ”kiinni” aloituksesta. Tähän voi käyttää vaikka joka PC:ltä löytyvää Windows:n ”chimes.wav” piippausta. Musiikin editointiin voi käyttää esim. Goldwave ohjelmaa.

Musiikki tulee toimittaa CD:llä tai MP3-tiedostona. Koko kappaleen keston pitää olla 2min = 120 sekuntia, sallittu heitto plus/miinus 5 sekuntia. Käytännössä siis kannattaa mitoittaa esim. niin että musiikki on 120s ja 3-5s alkupiippauksia.

Ilmoittautumiset:
31.3. mennessä Kimmo Kaukoranta, kimmo.kaukoranta [email: kimmo.kaukoranta #AT# nokia.com ] tai 050 301 8896.

HUOM! Tapahtuman luonteen takia ennakkoilmoittautuminen on välttämätön!

Kilpailunjohtaja:
Erkko Saviaro, erkko [email: erkko #AT# pp.kpnet.fi ] tai 050 581 2592

Osallistumismaksut:
Kilpailu on osallistujille maksuton kunhan ilmoittautuu ajoissa, matti myöhäset voivat joutua maksamaan Expon sisäänpääsymaksun.

Säännöt:
Säännöt saatavilla Teamin sisälennätyssivuilta.

0 Responses to “Kilpailukutsu, F3P-AM Aeromusicals Suomen Cup 2006, Helsinki”


Kommentit ovat tällä hetkellä pois käytöstä.