Sisätaitolennokit

Sisätaitolennokkeja

Sisätaitolennokkeja

Talvisin järjestetään kahdentyylisiä sisätaitolennokkikilpailuja. “Perinteistä” taitolentoa edustavat F3P Sport, F3P Advanced ja F3P-A joissa kaikki kilpailijat lentävät yhtä tunnettua ohjelmaa vuorollaan läpi tuomareiden edessä. Arvostelun pääpaino on liikkeiden tarkkuudessa. Kolme eri luokkaa/vaikeustasoa takaavat että mukaan pääsee helposti mutta haastetta riittää pidempäänkin.

Näiden kolmen eri tasoisen tunnetun ohjelman lisäksi lennetään F3P-AM Aeromusicals -luokkaa. Tässä kilpailijat lennättävät itse laatimansa freestyle-vapaaohjelman musiikin tahdissa. Aeromusicalsissa tärkeimpiä arvostelukriteerejä ovat ohjelman taiteellisuus ja viihdyttävyys. Liikkeiden tarkkuus on edelleen yksi arvostelukriteereistä, joskaan sillä ei ole aivan niin suurta painoarvoa.

F3P Sport - aloitteleville taitolennättäjille

F3P Sport on suunnattu aloitteleville taitolennättäjille ja on varsin helppo. Nämä yksinkertaisemmat liikkeet ovat kuitenkin kaiken taitolennätyksen perusta.

No F3P Sport K
  Lähtö (ei arvostella)  
1 Silmukka 2
2 Puolikas kuubalainen kahdeksikko 1
3 Kaksi puolisilmukkaa 2
4 Puolikas käänteinen kuubalainen kahdeksikko 1
5 Vaakakierre 2
6 Pystykäännös 1
7 Kolmiosilmukka 2
  Lasku (ei arvostella)  
  Yhteensä: 11
F3P Sportohjelma PDF dokumenttina tulostettavaksi: F3P_Sport_call_sheet_v01

F3P Advanced (F3P-B) – keskitason ohjelma

F3P Advanced on suunnattu kokeneemmille piloteille jotka kaipaavat hiukan enemmän haastetta kuin Sport-ohjelma tarjoaa. Sport-ohjelmasta poiketen Advanced-ohjelma lennetään nauhaohjelmana, ts. jokaista liikettä seuraa uusi liike ja vapaita päätykäännöksiä ei ole.

Advanced ohjelma kausille 2013-> [PDF]

VIDEO, Advanced ohjelma: http://www.youtube.com/watch?v=n8aVTxgLLtQ

Vaikein F3P FAI luokka kokeneille taitolennättäjille:

Vaativimmassa F3P-A luokassa lennetään vielä monimutkaisempia liikkeitä ja ne lennetään jatkuvana nauhana. Tässä luokassa pistetäänkin lennätystaidot todelliselle koetukselle!

Uudet ohjelmat kausille 2013-2015:

F3P AP-15 Alkukierrosohjelma [PDF]

F3P AF-15 Finaaliohjelma [PDF]

VIDEO AP-15: http://www.youtube.com/watch?v=i90sC9uLyXA

VIDEO AF-15: http://www.youtube.com/watch?v=f2d_Om2NfkI

Säännöt ja liikekuvaukset

F3P Sport ja Advanced ohjelmien tarkemmat säännöt (ja vanhat liikekuvaukset) on saatavilla suomennettuna tai alkuperäisenä englanninkielisenä.

F3P-AM Aeromusicals

Aeromusicalsissa lennetään kunkin kilpailijan itse laatima vapaaohjelma oman musiikin tahtiin. Ohjelman kesto 120 sekuntia. Vapaaohjelmassa käytetään FAI luokan F3P-AM Aeromusicals sääntöjä.

Viralliset säännöt löytyvät FAI Sporting Codesta jonka saa ladattua osoitteesta www.fai.org

Arvostelukaavake on tarjolla suomeksi ja englanniksi.

Pasi Kärppä leijuttaa Yak-55 Aeromusicals-lennokkiaan

HUOM! Musiikki tulee toimittaa kisapaikalle AUDIO CD:nä!

Yleisimmät poltto-ohjelmat osaa tehdä audio CD:n lähes mistä tahansa audio tiedostosta. Polta siis audio CD joka toimii missä tahansa tavallisessa audio CD-soittimessa. Romppu jossa tiedostot on esim MP3-muodossa ei käy, ei myöskään muistitikku. Mikäli sinulla on vaikeuksia audioformaattien kanssa, ota ajoissa yhteyttä kilpailunjärjestäjään.