Lassi Nurila on uusi radio-ohjattavien taitolennokkien maailmanmestari

Lassi Nurila on voittanut Warwickissä, Australiassa järjestetyt F3A-luokan radio-ohjattavien taitolennokkien maailmanmestaruuskilpailut. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuivat yhdysvaltojen Andrew Jesky ja Jason Shulman. Joukkuekilpailussa voiton vei USA, toisena Ranska ja kolmantena Japani.

Nurila otti kilpailun kärkipaikan haltuunsa jo alkukierrosten aikana ja jatkoi samaa rataa semifinaalin läpi. Kilpailu huipentui lauantaina 26.8. lennettyyn finaaliin, jossa maailman 10 parasta pilottia lennättivät yhden tunnetun ja kaksi tuntematonta ohjelmaa. Finaalissa kaikki kierrokset lasketaan, eikä edellisten kierrosten pisteillä ole merkitystä, virheille ei siis ole sijaa.

Nurilan mestaruus varmistui vasta kisojen viimeisen kierroksen viimeisellä lennolla. Muut finalistit olivat jo lentäneet viimeisen tuntemattoman ja Nurila oli lähtöjärjestyksessä viimeisenä. Paineet olivat kovat, mutta Kälviän jäämies otti tilanteen kylmän viileästi. Jokainen kierre ja snap-rolli pysähtyi juuri oikeaan kohtaan, jokainen osasilmukka oli täydellisen pyöreä ja suorat kuin viivoittimella taivaan sineen piirretty. Mestaruus naulittiin selvällä piste-erolla muihin. Yleisö repesi aplodeihin jo heti viimeisen liikkeen loputtua ja uudestaan lennokin koskettaessa maata. Näin lähelle täydellistä suoritusta ei kukaan muu yltänyt.

Nurila on kuulunut jo pitkään lajinsa maailman kymmenen kärkeen, mutta maailmanmestaruus on Nurilan ensimmäinen. Viime vuonna Nurila voitti ensimmäisen Euroopan mestaruutensa Espanjan Zamorrassa. Tänävuonna varmistui viides maailmancupin voitto, sekä kuudes pohjoismaiden mestaruus. Suomenmestaruutta Nurila on pitänyt hallussaan yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2006 alkaen. Voidaankin sanoa että Nurila on nyt voittanut kaiken mitä radio-ohjattavissa taitolennokeissa on mahdollista voittaa.

Australiassa Suomea edusti myös Nurilan avustaja Risto Hölttä. Erityisesti tuntemattomissa ohjelmissa avustajan rooli on äärimmäisen tärkeä. Kisojen 10 henkiseen tuomaristoon oli Suomesta kutsuttu Esa Eirola.

F3A Team Finland ry onnittelee lämpimästi Nurilaa ja koko Suomen joukkuetta!

0 Responses to “Lassi Nurila on uusi radio-ohjattavien taitolennokkien maailmanmestari”